Barion Pixel

Az elemzések és az adatok felhasználásával javíthatjuk a tanfolyamokat, a megtartási arányt és a tanulói élményt.

  • Mennyi időbe telik a tanulóknak egy lecke elvégzése?
  • Vannak olyan leckék, amelyeket a tanulók gyakran kihagynak a tanfolyam során?
  • Vannak olyan kvízek, amelyekre rendszerint alacsony pontszámot kapnak a tanulók, és esetleg szükség lenne egy felülvizsgálatra?

Nos, jó hírünk van! Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphatsz a vadonatúj Jelentésekkel (riportokkal).

Vessünk egy pillantást a motorháztető alá!

Tanulók jelentés

A Jelentések egyik legjelentősebb új funkciója az Utolsó tevékenység információk és szűrő. Ez lehetővé teszi, hogy jelentéseket készíts a tevékenységekről dátumtartomány alapján.

Az összes jelentés adatait letöltheted CSV-fájlként, hogy részletesebb elemzést végezhess a Google Dokumentumokban, az Excelben vagy kedvenc táblázatkezelődben.

Letölthetsz például egy jelentést a tanulók e-mail címeivel. Ezután rászűrhetsz azokra, akik több hónapja nem jelentkeztek be (utolsó tevékenység dátuma alapján), vagy hónapok óta nem fejeztek be egy adott leckét, és e-mail kampányt küldhetsz nekik egy hírlevélkezelőn keresztül (pl. Mailchimp), hogy emlékeztesd őket a tanfolyamra.

A Tanulók jelentéssel olyan tanulók összesített teljesítményét is ellenőrizheted, akik több tanfolyamra iratkoztak be.

Olyan (kumulált) információt is találsz itt (a táblázat fejlécében), ami a tanfolyamra beiratkozott tanulók összes aktív számát (még nem fejezte be a tanfolyamot) és az összes befejezett (tanfolyamok) számát mutatja.

Tanfolyamok jelentés

Screenshot of the Sensei Courses Report showing last activity, average progress, average grade, and days to completion.

A Tanfolyamok jelentéssel egy helyen nyomon követheted az összes tanfolyamodat.

Könnyen megtekintheted az egyes tanfolyamok utolsó tevékenységének dátumát, mennyi tanuló fejezte már be azt, a tanfolyambeli átlagos haladásukat (hol tartanak?), az elért átlagos kvíz eredményeket (százalékban), valamint azt, hogy mennyi időbe telik a tanulóknak egy tanfolyam elvégzése.

Az egyes tanfolyamokba belekattintva részletesebben megtekintheted a tanulóid előrehaladását és az egyéni kvíz eredményeket.

Leckék jelentés

Screenshot of Sensei's Lesson Report showing number of students, last activity, and completion metrics.

Az új funkciók közül talán a legértékesebb a Leckék jelentés, mellyel értékes betekintést kaphatsz a leckék teljesítményébe.

A „Teljesítési arány” és a „Napok a befejezésig” mérőszámai segítségével pontosan meghatározhatod azokat a leckéidet, amelyek frissítésre, fejlesztésre vagy módosításra szorulnak, hogy a tanulók jobban haladhassanak a tanfolyamaidban.

Példa:

Egyik tanfolyamod esetében az új Leckék jelentés segítségével azonosítod azt a leckét, amelyet a tanulók csak feleakkora arányban teljesítettek, mint a tanfolyam többi leckéjét. A tartalom hosszú volt és unalmas, valamkint a kvíz egyik válaszában hibát találtál. Az adott leckét ezután 2 rövidebb leckére bontod, valamint javítod a kvízt. És így máris jobban teljesítésítenek a tanulók az adott tananyagban. Win – Win!