Barion Pixel
Sensei 2022-es év áttekintés

2021 végén megosztottuk Veled, hogy milyen nagyszerű fejlesztések várnak Rád 2022-ben.

Most, 1 évvel és 11 nagyobb kiadással később, reméljük, úgy érzed, a Sensei beváltotta az ígéreteit.

A cél, hogy a Sensei-jel segítsünk Neked a lehető legvonzóbb tanfolyamok létrehozásában és értékesítésében a lehető legegyszerűbben. Ha nem olvastad volna el azt a cikkünket, tekintsük át, milyen újdonságokat hozott a Sensei 2022-ben.

Feltétlenül olvasd a végéig ezt a cikket, hogy bepillantást nyerj a 2023-as ütemtervbe is. 🙂

Tanuló mód

Tanuló mód - Sensei

A Sensei LMS legnagyobb frissítése a Tanuló mód, mely egy figyelemelterelés mentes élmény a leckékhez és kvízekhez. A tanulók egy teljes képernyőt kapnak, ahol csak a tanfolyam, annak leckéi, kvízei, tartalmai láthatóak.

Jelenleg 4 sablon közül választhatsz. Ezek közül 2 kifejezetten videó tanfolyamokhoz készült.

Véleményünk szerint ez a legjobb tanulási élmény tanulóid számára, így bátran ajánljuk bekapcsolását az összes tanfolyamhoz.

A Tanuló módról tudásbázis cikkünket itt találod.

Videók

A tanfolyamok videóit érintő fejlesztések a következők:

Videó Haladás (2022 januárjától) – ezzel a beállítással kötelezővé teheted, hogy a tanulóid megnézzék a videókat, mielőtt továbbléphetnének a következő leckére.

Interaktív Videók (2022 augusztusától) – megállító töréspontokat hozhatsz létre a videóidhoz, ahol hozzáadhatsz bármilyen tartalmat, beleértve a kvízkérdéseket, hasznos információs szövegeket, gombokat, stb.

Kvízek

A kvízek értékes visszajelzést adhatnak mind a tanuló, mind az oktató számára.

A 2022 januárban bevezetett kvíz oldalszámozással a hosszabb kvízeket könnyebben kezelhető darabokra bonthatod a tanulóid számára.

2022 februárjában új válasz visszajelzési blokkok érkeztek, amelyek segítségével különböző tartalmak jeleníthetők meg attól függően, hogy egy kvízkérdésre a tanuló helyesen válaszolt-e vagy sem.

2022 márciusában megjelent a kvíz időzítő, amellyel megszabhatod, hogy tanulódnak mennyi ideje van kitöltenie a kvízt. Valamint kaptunk egy sorbarendezéses kérdéstípust is, ami új élményt ad a kvízkitöltéshez.

2022 májusában pedig lehetővé vált, hogy sima kvíz kérdéseket rakhassunk akárhova – egy leckébe, oldalakba, blog cikkekbe, bárhova.

A Kvízek leírását itt találod a Tudásbázisunkban.

Interaktív blokkok

A vonzó és egyedi tartalom létrehozása jelentősen megnöveli a tanulók tanulási élményét. Az igazán interaktív tartalom létrehozása azonban kihívást jelenthet.

2022 májusától használhatóak az új Interaktív blokkok: a Kártyák (Flashcard), a Kép Hotspotok és a Feladatlisták. Ezeket a leckéken kívül is lehet használni bármely WordPress tartalomban (oldalon, cikk bejegyzésben, stb).

Röviddel ezután minden interaktív blokkhoz és interaktív videóhoz kaptunk egy Kötelező blokk nevű beállítási lehetőséget, amely bekapcsolása esetén a tanulók nem léphetnek tovább a következő leckére anélkül, hogy előtte ne végeznék el az interakciót az adott tartalommal. (Erről itt találod a Tudásbázis cikkünket.)

2022 augusztusában megjelentek a Blokk Láthatósági és blokk ütemezési lehetőségek. Könnyedén megjelenítheted és elrejtheted a tartalmaidat a tanfolyamok, csoportok és egyebek alapján. Ezenkívül ütemezheted a tanfolyam/lecke adott tartalmát, hogy csak egy adott időben jelenjen meg. (Ezekről itt találsz Tudásbázis cikket.)

Az Interaktív blokkokról itt olvashatsz a Tudásbázisunkban.

Tanfolyam menedzselés

A tanfolyamok menedzselése nagy feladat. Azonban a Sensei eszközeivel időt takaríthatsz meg, hogy több energiát fordíthass a fontosabb dolgaidra.

Márciusban a Jelentések rendszere szinte teljesen átalakult. Könnyen áttekintheted tanulóid tevékenységeit, exportálhatod a jelentéseket, és jobban nyomon követheted az eseményeket.

Júliusban új eszközöket vezettünk be a Csoportok és Kohorszok kezelésére. Sok oktatónak ez a lehetőség időt takarít meg. Az elkövetkező időszakban kibővítésre kerülnek ezek a funkciók.

Az új Tanfolyam Lista Blokk segítségével bárhol megjelenítheted testreszabható módon a tanfolyamaid katalógusát. Ha pedig a tanulód be van jelentkezve, akkor nyomon követheti a beiratkozott tanfolyamait és az azokon való előrehaladását is.

A decemberben bevezetett Társ-oktató funkciót sokan kérték, mely lehetővé teszi, hogy egynél több oktató tudjon együttműködni egy tanfolyamon.

2023 ütemtervek

A fejlesztés folytatódik. Az online oktatás területe folyamatosan fejlődik, és a Sensei ezen a fejlődési úton fog továbbhaladni.

Az ütemtervek folyamatosak, de íme néhány elem, amelyekről hamarosan hallani fogsz:

  • Továbbfejlesztett Bizonyítványok
  • Vendég Tanulók és bejelentkezés-mentes tanfolyamok
  • Testreszabható email-ek, amelyeket a Sensei-jel küldhetsz
  • Tanulóként való előnézet (tanfolyamoknak, leckéknek)
  • Szójegyzék
  • Harmonika blokk
  • További választható kalandlehetőségek a leckékhez
  • Gamification elemek
  • Tanfolyamon-belüli együttműködés
  • Tömeges műveletek a Csoportokhoz
  • és továbbiak várhatók

Boldog 2023-as évet kíván Neked a Sensei csapata!